White velvet ombre cake with lemon and coconut

2013-04-01 @ 15:23:40
En himla god tårta jag gjorde till mammas tjejmiddag i förra veckan! Den är värd att smaka kan jag lova, jag älskar kombinationen av sött och surt och tycker att det blir extra gott med den här botten, tårtan blir mastig men väldigt saftig och god!
 
Du behöver
100-150 gram marsipan
Kokos
Ev. sockerpasta, dekorationer
 
Sätta ihop tårtan
1. På första lagret ber du ut lemoncurd i ett lagom tjockt laget, 0,5-1 cm. Stör över riven marsipan och kokos.
 
2. Gör likadant på andra lagret!
 
3. Spackla tårtan med smörkräm. Först ett tunt lagret och ställ sedan in tårtan i kylskåpet i en halvtimme. Ta sedan ut tårtan och spackla ett tjockare lager. När man gör såhär har smulorna satt sig och det blir både lättare och snyggare att spackla den så!
 
4. Kavla ut sockerpasta och täcka tårtan, sätt dit dekorationer och voila, klart! Vill man inte ha sockerpasta eller inte gillar det, kan man innan smörkrämen har stelnat trycka fast kokos över hela tårtan, den blir både vacker och god!