Kladdiga chokladmuffins

2012-04-26 @ 23:17:22
Dessa godingar är inget man skämtar om ;) Här har vi riktigt smarriga kladdkakemuffins! Känt för dessa är att det blir ett hål i mitten, ett tips är att lägga ner en ruta choklad eller fylla med mousse, hallon, grädde.. Bara fantasin sätter gränser!

200 grader
10-15 minuter
12 normalstora muffins

2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram margarin

1. Smält margarinet och låt svalna något.

2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt margarinet.

3. Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt) och blanda sedan ner i äggsmeten.

4. Klicka ut i formar och grädde i cirka 10-15 minuter.


Korv stroganoff på klassiskt vis

2012-04-26 @ 00:36:39
4 portioner
20 minuter

Ris
500 gram falukorv
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 dl matlagningsgrädde
1 burk passerade tomater
Dill
Salt, peppar
Smör

1. Mät upp ris och börja koka detta direkt.

2. Skiva falukorven som du vill och stek sedan i en klick smör tillsammans med hackad lök.

3. Blanda tomatpuré, dijonsenap, passerade tomater och matlagningsgrädde i en bunke och smaksätt efter tycke med dill, salt och peppar.

4. Häll vätskan över korven och löken och låt puttra en stund. Servera med ris och lite extra persilja!


Den här rätten går otroligt fort och är ändå så god, därför fick det bli dagens kvällsmat! En riktig klassiker utan en massa grönsaker och påhitt i - det gillade sambon!

Snickerskaka från himlen

2012-04-25 @ 01:15:33
Detta kan vara en av mina absoluta favoritkakor! Den är riktigt söt och god och med ett täcke av mörk choklad tar den vilken chokladsugen människa som helst med storm!

1 burk jordnötssmör, 225 gram
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
200 gram mörk choklad

1. Värm en kastrull med socker och sirap, det får inte koka.

2. Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes och blanda ordentligt.

3. Bred ut i en form/plåt med bakplåtspapper. Beroende på hur tjocka kakor ni vill ha väljer ni en stor eller liten form. Ställ in i frysen för att svalna.

4. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan den över den kaka kakan. Då stelnar chokladen mycket fortare. När kakan är lagom kall skär du den i så stora bitar du önskar!

Tacogratäng i raketfart

2012-04-25 @ 01:08:33
Den här tacogratängen introducerade min svärmor för mig för flera år sedan när jag började träffa Mackan. Det vill säga när vi var små barn :-) Den är otroligt smidig och riktigt god! Vill du göra en paj istället gör du bara en pajdeg och trycker ut i formen innan du tillsätter ingredienserna!

225 grader
20-25 minuter

600-800 gram blandfärs
1 burk creme fraich
1 burk philadelphiaost
1 gul lök
2 påsar tacokrydda
2 tomater
Riven ost
Tacochips
Salladstillbehör efter smak

1. Stek blandfärsen och krydda med tacokryddan.

2. Blanda philadelphiaost och crème fraich till en smidig konsistens.

3. Hacka lök och tomater och blanda ner i smeten.

4. Lägg färsen i en ungsfast form och lägg över smeten så den täcker. Strö sedan över riven ost.

5. Grädda i cirka 20-25 minuter, tills osten har smält och fått fin färg och servera med sallad och tacochips!

Chocolate chip peanut cookies

2012-04-25 @ 00:59:00
Det här receptet är en riktig höjdare! För att få en liten twist på kakorna kan man använda en smaksatt choklad, varför inte apelsin eller mint?

180 grader
10 minuter

125 gram mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
100 gram mörk choklad
1 dl salta jordnötter

1. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.

2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.

3. Hacka chokladen och jordnötterna grovt och blanda ner i smeten.

4. Forma degen till en rulla, 5 cm i diameter, och rulla in i plastfolie. Frys i virka 30 minuter.

5. Skiva rullen i skivor på cirka 1 cm tjocka.

6. Grädda kakorna cirka 10 minuter.

Knäckebröd från Josefina

2012-04-24 @ 02:11:15
Det här knäckebrödet är bara så otroligt gott! Min vän Josefina bjöd på detta en dag hemma hos henne och sen dess är jag fast! Går att garnera med valfria frön och kryddor, jag tycker att mycket flingsalt blir väldigt mumsigt! Och ett stort plus är att det är så sjukt smidigt att göra!

250 grader
6-7 minuter
Blir väldigt mycket knäckebröd!

Knäckebröd:
25 gram jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
25 gram margarin
1,5 liter mjöl (eller dela hälften och ta något annat gott mjöl också!)

Tips på garnering:
Flingsalt
Rosmarin
Frön av olika slag

1. Värm vattnet till 37 grader och smula ner jästen och låt den lösas upp.

2. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till knäckebrödet och låt jäsa i 30 minuter.

3. Använd kruskavel och kavla ut mycket tunt!!! Annars blir inte knäckebrödet knaprigt.

4. Garnera med valfria frön och kryddor. Pensla eventuellt med lite vatten för att "fästa" garneringen.

5. Grädda i ugnen i cirka 6-7 minuter.

Flygande Jakob a la Annie

2012-04-24 @ 02:01:57
225 grader
Cirka 30 minuter

Den här rätten har jag egentligen inga fasta mått på. Jag gör den alltid på känn, beroende på hur mycket kyckling jag har hemma, men jag gissar på ungefär 500 gram kyckling. Då räcker det till 2-3 matlådor också vilket går åt här hemma!

Kycklingfilé cirka 500 gram
1-2 bananer
Chilisås
Matlagningsgrädde
1 paket bacon
1 dl jordnötter
Salladskrydda, salt, peppar, paprikakrydda, grillkrydda
Riven ost
Ris

1. Koka ris enligt anvisning på din förpackning.

2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek så den får en fin yta. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan i en ungsfast form. Krydda med salladskrydda.

3. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, paprikakrydda och grillkrydda efter smak.

4. Häll vätskan över kycklingen.

5. Skiva bananer och lägg i formen och strö över riven ost.

6. In i ugnen tills kycklingen är klar, beror på storlek på dina bitar, men cirka 20-30 minuter.

7. Väl klart strö över knaperstekt bacon och jordnötter.

Kycklingpaj med creme fraiche paprika/chili

2012-04-24 @ 01:51:04
200 grader
35-40 minuter

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram mjukt smör
2 msk vatten

Fyllning:
3-4 kycklingfiléer
1 bit purjolök efter smak
Smör
½ tsk salt
1-2 röda paprikor
4 dl creme fraich paprika/chili
3-4 ägg
Riven ost

1. Blanda vetemjöl, smör och vatten och knåda till en smidig deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 5 minuter.

2. Tärna kycklingen och stek i smör tillsammans med purjolöken. Låt sedan svalna något.

3. Blanda alla ingredienser inklusive kycklingen i en stor skål.

4. Lägg i blandningen i formen och strö över riven ost.

5. Grädda i ugnen i cirka 35-40 minuter.


Laxgryta med dill och potatis

2012-04-24 @ 01:42:05
4 personer.

Potatis
400 gram lax
1 gul lök
1 stor morot
Skal av citron/lite citronsaft
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Fiskfond
2 dl grädde
Dill
Smör
Salt, vitpeppar, citronpeppar
Maizena

1. Skala och koka potatis.

2. Stek laxen med lite citronpeppar och ställ åt sidan.

3. Bryn lök och riven morot i smör och tillsätt sedan citronskal/saft.

4. Häll i vatten och lös upp buljongen, tillsätt sedan grädden.

5. Rör ner maizena tills du får lagom tjock konsistens och smaka av med salt och vitpeppar och eventuell fiskfond. Tillsätt dill efter smak.

6. Tärna laxen och vänd försiktigt ner i grytan, om de hunnit svalna värm tills de är klara och servera sedan till potatis.


Annie's skafferi är här!

2012-04-24 @ 00:48:39
Har länge funderat på att göra en speciell blogg till alla mina recept på bakverk, bröd, mat, efterrätter och så vidare och idag blev det av! Här har ni Annie's skafferi och som ni förstår kommer flera av mina egenkomponerade recept men också många andras recept jag tycker om att läggas upp här!

Designen har jag fixat själv och med inspiration av bubbelgum och gottis har vi nu ett rosa verk som får stanna ett tag framöver! Den kommer förmodligen modifieras med tiden eftersom jag oftast inte kan låta bli att pilla med koderna..

Hur som helst - välkomna till mitt skafferi!


RSS 2.0