Lemoncurd

2013-04-01 @ 14:52:59
Jag har gjort lemoncurd vid ett tidigare tillfälle med ett annat recept, men tyckte att detta var tusen gånger bättre! Den blir riktigt syrlig och god, nästan så det drar i kinderna men det är precis vad jag gillar när man kombinerar det med bakverk. Mängden citron kan man ju styra lite själv så det passar just den smak man har!
 
Ingredienser
3 ägg
1,5 dl socker
0,5-1 dl citronsaft
50 gram smör
1-1,5 tsk vaniljsocker
 
1. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan citronsaften. Häll ner i en kastrull och värm på spisen samtidigt som du rör om hela tiden.
 
2. Det tar runt 8-12 minuter innan kurden har blivit tjock, är den lite seg och inte vill tjockna till kan man tillsätta lite majsmjöl.
 
3. Dra undan kastrullen från plattan och blanda ner rumstempererat smör och vaniljsockret. 
 
4. Låt svalna!