Lemon rose ombre cake

2013-05-29 @ 12:49:00
Den här tårtan gjorde jag för ett par veckor sedan! En minivariant av den här tårtan, men nu skippade jag kokos och marsipan och körde bara citron citron citron!! Jag skippade sockerpastan och valde att spritsa tårtan med två olika tyllar från wilton, med en färskostfrosting! Detta är en hög tårta med 5 bottnar, som jag färgat med pastafärg till en ombre cake! Lite roligt när man skär upp den sen!
 
Du behöver
White velvet cake (tårtbotten)
Lemoncurd
Frosting
 
Sätta ihop tårtan
1. På första lagret ber du ut lemoncurd i ett lagom tjockt lager. 
 
2. Gör likadant på alla andra lager! :)
 
3. Spackla eller spritsa frostingen på tårtan till önskat mönster och tjocklek! 
 
TIPS!
Glöm inte att spackla ett tunt lager frosting på tårtan först och låt stå i kylskåp i en halvtimme innan du fortsätter, då sätter sig smulorna. Helst ska du låta tårtan, ospacklad, stå i kylen över natten så den riktigt sätter sig och blir stadig!