Krämig laxpasta

2013-03-21 @ 13:29:11
Otroligt smidig mat och väldigt gott! Går att variera med olika grönsaker och smaker så nästa gång man gör det blir det något helt annat ;-)
 
2 portioner
 
Pasta
2 laxfilé
1 paprika
Gröna bönor
1 stor lök
Dill
Grädde (matlagningsgrädde eller minigrädde, vad man vill ha)
Fiskbuljong
Hummerfond
Salt
Peppar
 
1. Stek fisken och krydda med lite salt, lägg den sedan på en tallrik.
 
2. Koka så mycket pasta du vill ha.
 
3. Skär grönsakerna i lagom storlek och stek dem för sig själva tills löken har mjuknat lite.
 
4. Blanda grädde, fond, dill och andra kryddor i en skål och häll sedan över grönsakerna och smula ner en buljongtärning.
 
5. Häll av pastan och lägg i stekpannan och blanda samman allt till en krämig röra. Lägg den delade laxen på röran och låt dem värme till sig lite innan servering! Servera gärna med sallad!
 
På bilden hade jag inte lagt på laxen, så den får ni tänka er ;-)

Hallonmousse & glasscremetårta

2013-03-21 @ 13:19:00
Senaste tårtan jag gjorde blev en halvsuccé kan man väl säga. Delvis var jag nöjd men ändå inte. I den här tårtan hade jag hallonmousse och glasscreme,  spacklade med smörkräm och täckte sedan med sockarpasta. Hallonmoussen var jättegod, mums mums, men glasscremen blev jag lite besviken på. Jag hade dock inte rätt kräm till den och så råkade jag vispa lite för lite grädde, så jag tänker definitivt ge den en andra chans och då tror jag den kommer bli toppen! 
 
Glasscreme
Smörkräm
 
Glasscremen kommer det recept på så fort jag fått lite mer koll på den, ska göra en ny tårta till mamma tills på tisdag så då lär det komma! Smörkräm ska jag också hitta ett annat recept på tänkte jag.. 
 
 

Bananpannkaka

2013-03-20 @ 13:10:00
Världens kanske enklaste recept ska nu presenteras! Bananpannkaka åt jag för första gången när jag var i Thailand 2010, och då testade jag 2 olika typer. Ingen av dem jag testade där är som denna, thailändarna kan sin sak och lägger ner otroligt mycket kärlek i det dem lagar, men den här pannkakan går otroligt fort och är ett ypperligt mellanmål! Det duger här hemma tills man åker tillbaka till Thailand ;-)
 
1 portion
 
Bananpannkaka
1 ägg
1 banan
 
1. Mosa bananen ordentligt
 
2. Blanda ner ett ägg i den mosade banan och stek!
 
3. Servera gärna med frukt, sylt, keso eller vad vad du har hemma!
 
 
 

Lottas kalla rulle

2013-03-19 @ 12:24:31
Den här maträtten fullkomligt älskar jag och Mackan! Ett smalrecept som är så otroligt gott. Funkar att ha som förrätt, som små snittar eller som huvudrätt som man serverar lite god sallad till. 
 
200 grader
Cirka 20 minuter
 
Rullen
2½ dl vetemjöl
2 st ägg
5 dl lättmjölk
Salt
 
1. Vispa samman vetemjöl, ägg och vetemjöl och tillsätt lite salt. 
 
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper och grädde i ugnen i cirka 20 minuter. 
 
 
Fyllningen
1 dl mellangrädde
2 dl fraiche 5%
1 msk lättmajonäs
Sallad
Dill
Paprika
Gurka
Citronsaft
3 dl skalade räkor (efter smak)
 
1. Vispa grädden och blanda sedan i fraîche och majonäs. 
 
2. Hacka grönsakerna och tillsätt i den mängd du själv vill ha.
 
3. Tillsätt räkor och smaka sedan av med lite citron och dill. 
 
4. Låt gärna fyllningen stå och gotta till sig under tiden som botten svalnar.
 
5. Lossa botten från bakplåtspappret och bred sedan ut fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär i mindre bitar om det ska vara förrätt eller snittar och större om det är huvudrätten.
 
Det härliga med den här fyllningen är att man kan använda precis vilka ingredienser som helst! Vill man ha tonfisk, crabsticks, kräftstjärtar, ruccola, ärtor, lite curry i osv så går det utmärkt! Servera gärna med lite sallad till!
 

Ljus tårtbotten

2013-03-19 @ 12:11:35
Jag har tidigare skrivit om en supersmidig tårtbotten här, men återigen har jag funnit ett nytt och bättre recept! I det här receptet är det angivna mått på ingredienserna vilket det inte är i det andra jag använder mig av. Den här botten sjunker inte ihop särskilt mycket i mitten när man tagit ut tårtan ur ugnen, vilket problemet har varit lite med det andra receptet. Ännu inte helt perfekt alltså, men på god väg!
 
175 grader
45-50 minuter
 
Ljus botten
5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
 
1. Sätt på ugnen!
 
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. 
 
3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål, gärna med en gaffel eller liknande så att det blandas ordentligt.
 
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om så lite som möjligt (annars bildas lätt gluten och tårtan blir seg). 
 
5. Smörj och bröa en form, eller täck med bakplåtspapper och grädde sedan i ugnen tills den är klar. Testa med en potatissticka, den ska inte vara kladdig när du drar ut stickan ur botten. 
 

Hallonmousse

2013-03-19 @ 12:03:23
Den här moussen är en riktig höjdare och jag har lagt det här receptet på minnet för gott! Jag har tidigare gjort den här moussen, men har nu bytt över till detta receptet. Anledningen är enkel, den här blir mer kompakt och riktig i konsistensen!
 
Hallonmousse
3 gelatinblad (eller pulver)
250 gr hallon
0,75 dl socker
3 dl vispgrädde
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5-6 minuter. (Om du har pulver följ förpackningens anvisningar)
 
2. Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt det koka i några minuter.
 
3. Häll hallonen genom en sil så att du får bort alla bitar och kärnor.
 
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonsåsen så de smälter. 
 
5. Låt svalna under tiden som du vispar upp grädden. Den ska inte vara för hårt vispad utan hellre åt det lösare hållet. 
 
6. Vänd ihop hallonsåsen och grädden och låt sedan stelna i kylskåpet! 

RSS 2.0