Ljus tårtbotten
2013-03-19 @ 12:11:35
Jag har tidigare skrivit om en supersmidig tårtbotten här, men återigen har jag funnit ett nytt och bättre recept! I det här receptet är det angivna mått på ingredienserna vilket det inte är i det andra jag använder mig av. Den här botten sjunker inte ihop särskilt mycket i mitten när man tagit ut tårtan ur ugnen, vilket problemet har varit lite med det andra receptet. Ännu inte helt perfekt alltså, men på god väg!
175 grader
45-50 minuter
Ljus botten
5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1. Sätt på ugnen!
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål, gärna med en gaffel eller liknande så att det blandas ordentligt.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om så lite som möjligt (annars bildas lätt gluten och tårtan blir seg).
5. Smörj och bröa en form, eller täck med bakplåtspapper och grädde sedan i ugnen tills den är klar. Testa med en potatissticka, den ska inte vara kladdig när du drar ut stickan ur botten.