Blåbärspaj på mitt sätt

2012-05-10 @ 12:27:30
När jag ska äta blåbärspaj tycker jag det är absolut godast om blåbären har smält och blivit som en sylt istället för separata små bär. Därför är mitt knep när jag gör blåbärspaj (eller paj i övrigt) att koka bären med socker tills de har blivit som sylt ungefär. Sen tillsätter jag lite potatismjöl och rör om tills det har tjocknat (lite!) innan jag heller ner det i formen! Åh så gott!

225 grader
15-20 minuter

Bärblandning:
500 gram blåbär
Potatismjöl
Socker

Smuldeg:
¾ dl strösocker
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör

1. Koka bären tillsammans med socker och lite potatismjöl till en lagom tjock massa. Det ska fortfarande vara rinnigt så att smuldegen sjunker ner i bärmassan när den gräddas.

2. Knåda mjukt smör, havregryn, socker och vetemjöl till en deg.

3. Häll över bären i en form och strö över degen i ett jämt lager.

4. In och grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter i 225 grader.