Fyllning: Rabarberkräm

2012-06-07 @ 13:54:20
Den här fyllningen kan du själv anpassa hur mycket smak du vill ha av rabarber genom att tillsätta mer eller mindre saft och smaka av! Krämen påminner som en vaniljkräm med smak i!

Rabarberkräm:
4 äggulor
½ dl socker
2½ msk majsstärkelse
1 dl koncentrerade rabarbersaft [½ dl för bara en ton av rabarber]
3 dl vispgrädde


1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

2. Blanda majsstärkelsen och saften utan klumpar. Är du osäker så börja med ½ dl saft. När krämen är färdig kan du det sista vispa i lite saft i taget om du tycker det smakar för lite.

3. Koka upp vispgrädde och rör ihop med saften. Tillsätt äggblandningen och värm upp och rör om tills den tjocknar.

4. Tag av från plattan och vispa till en jämn kräm och tillsätt eventuellt lite saft i taget. Ställ sedan kallt så den stelnar.