Laxgryta med dill och potatis

2012-04-24 @ 01:42:05
4 personer.

Potatis
400 gram lax
1 gul lök
1 stor morot
Skal av citron/lite citronsaft
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Fiskfond
2 dl grädde
Dill
Smör
Salt, vitpeppar, citronpeppar
Maizena

1. Skala och koka potatis.

2. Stek laxen med lite citronpeppar och ställ åt sidan.

3. Bryn lök och riven morot i smör och tillsätt sedan citronskal/saft.

4. Häll i vatten och lös upp buljongen, tillsätt sedan grädden.

5. Rör ner maizena tills du får lagom tjock konsistens och smaka av med salt och vitpeppar och eventuell fiskfond. Tillsätt dill efter smak.

6. Tärna laxen och vänd försiktigt ner i grytan, om de hunnit svalna värm tills de är klara och servera sedan till potatis.