Hallonmousse

2013-03-19 @ 12:03:23
Den här moussen är en riktig höjdare och jag har lagt det här receptet på minnet för gott! Jag har tidigare gjort den här moussen, men har nu bytt över till detta receptet. Anledningen är enkel, den här blir mer kompakt och riktig i konsistensen!
 
Hallonmousse
3 gelatinblad (eller pulver)
250 gr hallon
0,75 dl socker
3 dl vispgrädde
 
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5-6 minuter. (Om du har pulver följ förpackningens anvisningar)
 
2. Koka upp hallon och socker i en kastrull och låt det koka i några minuter.
 
3. Häll hallonen genom en sil så att du får bort alla bitar och kärnor.
 
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonsåsen så de smälter. 
 
5. Låt svalna under tiden som du vispar upp grädden. Den ska inte vara för hårt vispad utan hellre åt det lösare hållet. 
 
6. Vänd ihop hallonsåsen och grädden och låt sedan stelna i kylskåpet!