Lottas kalla rulle

2013-03-19 @ 12:24:31
Den här maträtten fullkomligt älskar jag och Mackan! Ett smalrecept som är så otroligt gott. Funkar att ha som förrätt, som små snittar eller som huvudrätt som man serverar lite god sallad till. 
 
200 grader
Cirka 20 minuter
 
Rullen
2½ dl vetemjöl
2 st ägg
5 dl lättmjölk
Salt
 
1. Vispa samman vetemjöl, ägg och vetemjöl och tillsätt lite salt. 
 
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper och grädde i ugnen i cirka 20 minuter. 
 
 
Fyllningen
1 dl mellangrädde
2 dl fraiche 5%
1 msk lättmajonäs
Sallad
Dill
Paprika
Gurka
Citronsaft
3 dl skalade räkor (efter smak)
 
1. Vispa grädden och blanda sedan i fraîche och majonäs. 
 
2. Hacka grönsakerna och tillsätt i den mängd du själv vill ha.
 
3. Tillsätt räkor och smaka sedan av med lite citron och dill. 
 
4. Låt gärna fyllningen stå och gotta till sig under tiden som botten svalnar.
 
5. Lossa botten från bakplåtspappret och bred sedan ut fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär i mindre bitar om det ska vara förrätt eller snittar och större om det är huvudrätten.
 
Det härliga med den här fyllningen är att man kan använda precis vilka ingredienser som helst! Vill man ha tonfisk, crabsticks, kräftstjärtar, ruccola, ärtor, lite curry i osv så går det utmärkt! Servera gärna med lite sallad till!