Mormors cheesecake med digestive

2012-05-07 @ 13:27:52
Den här cheesecaken är jag uppvuxen med som en av mina absoluta favoritefterrätter! Det är mormors recept och det är en helt gudomligt god tårta! Och väldigt enkel att göra dessutom..

200 gram philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 st äggvitor
3 dl grädde
15-20 st digestivekex
2 msk smält smör

1. Krossa kexen till smulor och blanda hälften med det smälta smöret. Tryck sedan ut detta i en springform.

2. Blanda äggulorna med osten, socker och vaniljsocker. Går bra att använda elvisp.

3. Vispa grädden hard och vänd ner i smeten.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd också ner detta i smeten.

5. Häll hälften av smeten över digestivebotten, lägg därefter på resten av digestivesmulorna som ett lager och häll till sist över resten av smeten.

3. Plasta in formen och låt helst stå över natten i frysen, annars minst 6 timmar. Vid servering kan man garnera med olika bär, men jag tycker den är godast att äta som den är - smaksak! Ta ut 20 minuter innan den ska ätas så den hinner tina, den är utan tvekan godast när den nästan smält....